úterý 7. srpna 2012

Cyklostezka Nezamyslice


Ahoj cykloturisti, před časem jsem vás informoval o cyklostezce po železničním náspu u Kyjova.


Dnes jsem se vydal na další podobnou cyklostezku u Nezamyslic. Před časem zde došlo ke zrušení železniční trati z Nezamyslic do Morkovic. Články od jiných autorů si přečtete na odkazech níže. Podívejte se na galerii fotografií, jak to vypadalo po zrušení trati a při otevření cyklostezky.



Cyklostezka začíná za železničním podjezdem u obce Dřevnovice. Jako obvykle, zde není žádná informační tabule o směru k cyklostezce. Náhodný cyklista to mine, aniž by věděl, že jede poblíž cyklostezky.

U cyklostezky mě překvapilo, že má nakreslený dělící pruh. Je to dobrá věc, hlavně v noci když si na něj může cyklista svítit předním světlem. Na posledním obrázku je vidět trasa a tak nebudu popisovat obce, kterými se projíždí. Na této cyklotrase budete muset vyšlapat i mírná stoupání. Není to ideální rovinka. Cyklotrasa rychle zarůstá travou a keři. Pokud se nebude udržovat, tak bude za chvíli velmi úzká. O tom už svědčí vzhled bývalých nádraží. Budovy jsou vybydlené. Úplně zničené. Je to zvláštní. Když se podíváte na staré nádražní budovy na cyklostezce u Kyjova, tak vidíte hezky upravené domečky. Myslím si, že to svědčí o tom, jací lidé v dané oblasti bydlí. Zde jsem měl pocit, že projíždím pohraničím. Přes to je okolní krajina hezká a projížďka po skoro 12 km dlouhé cyklostezce je zajímavá. Doporučuji vám toto místo navštívit. Je to vhodné i pro bruslaře.

04.08.2012

Karel

Žádné komentáře:

Okomentovat