neděle 24. června 2012

První dvoustovka 2012


Ahoj cykloturisti, rozhodl jsem se udělat svoji první letošní dvoustovku. Byl to trošku skok. Letos jsem jel nejvíce přes 100km.

První, ale něco k závěru minulé reportáže. Končil jsem s tím, že promastím a znovu složím sedlovku. Udělal jsem to a hrozné praskání přetrvalo. Až s kamarádama jsem zjistil, že mám prasklé kvalitní italské sedlo z karbonu a titanu. Sedlo jsem zařadil do muzeálních kousků a zůstávám věrný poctivému koženému sedlo Brooks.

Ráno jsem se podíval z okna a vypadalo to na hroznou bouřku. Naštěstí na Internetu šly mraky do Rakouska. Na cestu jsem vyrazil až o hodinu později. Byla taková divná teplota. Na první pocit bylo teplo, ale za jízdy zima. Já jsem si po 30 km oblékl kalhoty. Cítil jsem, jak  mám dolík pod kolenem promrzlý od studeného větru. Až po poledni jsem zdělal kalhoty a ve 14 hodin i dlouhý rukáv.

Ve stoupání nad Bystřicí je místo, kde vždy zastavím a dám si nějaký cukřík na cestu. Dnes jsem zažil šok. Na místě chyběl les. Přišel tam, ale nějaký důchodce a ten mně vysvětlil, že je to nová cesta pro auta, aby měli blíže k benzince. Pak jsem se zeptal co je to v lese za betonovou stavbu. Dozvěděl jsem se, že tam Hitler stavěl dálnici na Slovensko. Teď už je beton odkopaný. Pán si posteskl, že to měl dostavět. Ta úvaha, že teď povede za každou cenu dálnice na Slovensko přes Zlín je chybná. Tímto údolím by se to stavělo snáze. Do Zlína by zůstala dálniční přípojka. To by, ale někteří politici nepřežili.

Dál už jsem po celou cestu neměl žádný zážitek a tak jen přikládám obrázky, jak mně přišly pod ruku. Něco z toho už znáte.

- charakteristický obrázek Hranic na Moravě

- větrný mlýn Zbyslavice

- Zámeček Studénka

- dálniční přivaděč do Beskyd

- kostel Hladké Životice

- u potoka je v dálce vidět kostelní věž

- památník osvoboditelů Špičky

Ujel jsem 210 km s průměrem 22 km/hod. Na horské kolo je to dobré. Na silničním kole to bývaly jiné časy.

23.06.2012

Karel


Žádné komentáře:

Okomentovat