sobota 9. června 2012

Pekařství Mařatice


Ahoj cykloturisti, dozvěděl jsem se o pekařství v Mařaticích a rozhodl jsem se zjistit, jak mají otevřeno. Vyjel jsem v sobotu před polednem a bylo mně jasné, že bude zavřeno. Na cestu jsem se vydal přes Napajedla a Topolnou. Použil jsem cyklotrasu, po které jsem dříve jezdil, než postavili cyklotrasu podél Baťova kanálu. Jede se zde po dlouhém panelovém úseku. Dobře si vzpomínám na svého bývalého spolupracovníka, jak na tomto úseku nadával. V Jarošově u pivovaru se najede na šotolinovou cestu podél Moravy. Do Mařatic se musí projet kolem bývalých kasáren.
Jak jsem předpokládal, tak bylo zavřeno. Já jsem měl v plánu podle počasí v Hradišti otočit a jet domů. Jenže počasí bylo hezké a já jsem se vydal na Velehrad. Stále bylo hezky a jel jsem k památníku na Salaši a nakonec i k památníku na Bunči. Cestou z Bunče jsem odbočil na cestu „Stará hradská“ a jel do Halenkovic ke svatým. Při fotografování u kapličky jsem v lese našel starý lak na vlasy. Je ještě z dob socialismu. Stál 19,- Kčs. Všimněte si, že cena byla na zboží přímo vytištěna. Nikdo ji v té době několik roků neměnil. Ceny byly stálé a pracující měli sociální jistoty. Z ekologického hlediska je tento obal nezničitelný. Já jsem jako kluk tento obal házel do ohně a čekal na výbuch. Bývalo toho spousta na skládce za vesnicí. Po prudkém sjezdu jsem jel do Spytihněvi a domů.

U paneláku mě čekalo překvapení. Do popelnice na elektroodpad vlezla bezdomovkyně a nemohla vylézt ven. Po chvilce přijela dvě hasičská auta. Dvě policejní auta a jedna sanitka. Nakonec ji zachránil autojeřáb. Chudáci záchranáři, když ji ušpiněnou museli vzít do sanitky. To se určitě musela udělat dezinfekce.

Ujel jsem 73 km, za podmračeného počasí. Ve sjezdu jsem použil bundu.

02.06.2012

Karel




Žádné komentáře:

Okomentovat