Ahoj cykloturisti,
v Přílepech je již delší dobu otevřená pekárna. Já jsem se tam už dříve
chystal vyrazit. Po přečtení článku v novinách jsem se rozhodl pro dnešní
den. Podle předpovědi mělo odpoledne začít hodně pršet a já jsem musel vyjet
tak, abych se vrátil domů suchý.
Cestu do pekárny jsem zvolil
terénem. Je velké sucho a polní cesty jsou pevné. Byl jsem spokojený jak hezky
jedu přírodou až do chvíle než jsem jel po drtí sypané cestě. Proti sobě jsem uviděl
jet auto. Kolem něj byl mrak prachu a kamení. Když se přiblížil, tak jsem na
něj mával, ať zpomalí. Ani náhodou. Jel jako hovado. Vůbec nepřemýšlel nad tím,
že na cestě z kamení může začít tancovat. Já jsem jen stačil zavřít oči a
jel jsem poslepu. Přitom jsem dostával rány od odlétávajícího kamení. Dobře to
dopadlo. Nic se mně nestalo. Tak si myslím, že můžu klidně jezdit po jakékoliv
cestě u nás. Debila za volantem potkám kdekoliv. Myslet si, že si vybírám
bezpečné cesty je hloupost.
K Přílepům jsem se blížil
před jedenáctou hodinou a proti mně se stále zvětšovaly černé mraky. Před
pekařstvím už začalo lehce poprchat a zvedl se vítr.
V pekařství bylo dobře a
voněly tam sladkosti. Paní byla moc ochotná a představila mně celý sortiment
zboží. Já jsem si vybral sladký rohlík s čokoládou a vanilkou, prý je to
vhodné ke kávě. No a přímo pro sebe jsem si vzal slaný Preclík. V pekárně
je opravdu vidět na pracoviště, tak jak se píše v novinách. Mají zde i
nějaké starší věci. Pokladnu nebo porcelánové sošky.
Nákup jsem zabalil do igelitu a
vyrazil k zámku. Zámek znáte z festivalu Přílepské békal. Letos se
bude opět konat. Pršelo jen lehce a já jsem stihl neušpiněný od bláta přejet po
polní cestě do Martinic. Zde už byl asfalt mokrý a byl jsem rád, že jedu po
pevném podkladě. Napřed to vypadalo, že si užiji hrozné bouřky, ale vítr to
zahnal pryč. Domů jsem dojel v pohodě a lehce začalo pršet až před jednou
hodinou. Nebylo to nic hrozného, jak nás strašili v TV.
Ujel jsem 38 km, pod mrakem a trošku déšť.
http://www.pekarnaprilepy.eu
12.5.2012
Karel
Žádné komentáře:
Okomentovat