neděle 16. září 2018

Drásal a Pumptrack


Ahoj cykloturisti, letos je závod rozdělen do dvou dnů. V sobotu se jedou dlouhé trasy a v neděli krátké. Je to tím, že je hodně přihlášených účastníků. Závody na horských kolech jsou móda nebo životní styl? Neznám odpověď, ale vím, že jsou závodníci stále lépe vybavení a jezdí se rychleji.
V sobotu foukal velmi silný ledový vítr. Během cesty jsem se musel obléci. Když jsem přijel do Žop, tak jsem musel jít do lesa, abych nestál v ledovém větru. Byl tam ještě jeden cyklista divák a ten po chvilce řekl, že je mu zima a pojede domů. Závodníci jezdili v dlouhém sjezdu velmi rychle a vůbec jim nevadilo, že podklad je z volného kamení. Zem je všude velmi suchá a kamení se volně pohybuje. Dříve bývalo v lese více hlíny. Teď když foukne vítr, tak máte oči plné písku. Nakonec jsem se rozhodl, že půjdu raději na slunce a vyrazil jsem na další akci. Jel jsem do Žlutav na Pumptrack.

Ujel jsem 48 km ve větru a zimě.

30.06.2018

V sobotu foukalo také, ale už to nebylo tak hrozné. Tentokráte jsem se vydal na hřeben k Dubu. Jel jsem hodně terénem. Z domu jsem vyjel pozdě a odhadoval jsem, že zastihnu pomalejší cyklisty. Velmi jsem se mýlil. Na občerstvovací stanici pořadatelé balili vybavení. Už nikdo nejezdil. Jen přijel jeden cyklista, který během závodu čtyřikrát píchnul. Závody jsou stále rychlejší. Už asi nejezdí běžní cyklisté.

Tak jsem oproti očekávání velmi brzo vyrazil na Hostýn. První jsem však sjel do Rusavy a užil si chladna. Na koupališti bylo prázdno. Letošní prázdniny začaly podzimním počasím.

Z Rusavy jsem jel ve větru na Hostýn. V prudkém stoupání jsem dohnal turistku. Šla hodně svižně a byl jsem rád, když jsem ji ujel. Na zpáteční cestě jsem ji potkal pod Hostýnem. Tak jsme prohodili pár slov. Na Hostýně bylo zima a zatažená obloha. Dokonce spadlo pár kapek. Tak jsem rychle jel dolů do Rusavy. Tam jsem si připadal jako v ledničce. Až výjezd do otevřené krajiny u Holešova přinesl oteplení. U Přílep jsem zvolil polní cestu, na které bylo hodně kamení. Dokonce jsem zvažoval, že půjdu kousek pěšky. Nakonec jsem to zdárně přejel a už tam dlouho nepojedu. Když jsem přijel domů, tak jsem si připadal jako v jiné zemi. Bylo krásně teplo.

Ujel jsem 67 km ve větru a zimě.

01.07.2018

Karel






Žádné komentáře:

Okomentovat