neděle 16. září 2018

Moštěnka - neplánovaný výlet


Ahoj cykloturisti, dnes jsem vyjel jenom tak. Bez cíle. Až během cesty jsem si přidával další trasu. První jsem jel za Hulínem po bývalé cestě do Přerova. Ještě několik let a příroda starou cestu uklidí. Je neuvěřitelné, že zde panoval velmi silný provoz. Několikrát jsem zde jel v době, kdy na začátku letopočtu bylo číslo 19xx. Vždy jsem se zde bál. Když cyklistu dohnalo auto, tak muselo zpomalit a počkat až projede protijedoucí auto. Teď však vývoj pokročil a do Přerova vede široká cesta. Po chvilce jsem přejel přes hlavní silnici a jel po okresní cestě. Byl zde malý provoz. Záhy jsem zjistil, že je tam uzavřený průjezd do Moštěnic. Přesto si skupinka motorkářů našla cestu po poli. Jak je vidět podle ujezděné země. Zkracuje si zde cestu hodně vozidel.

Já už však vidím před sebou věž závodu na minerálku a po krátké cestě terénem sjíždím k zřídlu minerální vody. Je zde místnost, ve které si lidé můžou nabrat vody. Hodně to ocení cykloturisté. I já jsem si nabral vodu na další cestu. Další zastávku jsem udělal u kapličky. Jel jsem zde víckrát, ale dnes jsem zde zastavil poprvé. Je zajímavé si přečíst něco z historie. V Beňově je známé rodiště kněze Stojana. Já jsem zde před několika roky fotil velký strom, který soutěžil o strom roku. Už nevím, jestli to vyhrál. Z vesnice jsem se vydal nahoru k vysílači. Jak vidíte, tak bylo hodně teplo a koňská podkova zůstala otisknutá v asfaltu. Kousek před vesnicí Karlovice je nový vysílač. Já jsem se na něj v poslední době díval jen od TV vysílače nad Starou Vsí.

Z vesnice vede krátký sjezd a pak se jede po rovince až domu. Tak jsem si udělal výlet, u kterého jsem na začátku neznal cíl.

Ujel jsem 66 km za teplého počasí.

05.08.2018

Karel




Žádné komentáře:

Okomentovat