sobota 2. července 2011

Drásal 2011

Ahoj cykloturisti, v posledních dnech nám hodně prší a okolní cesty jsou promáčené. Dokonce na Rusavě divoká voda strhla most. Přesto se nejslavnější maraton horských kol pojede. Chci se podívat na start krátké trati, ale můj plán se kazí ihned kousek za Otrokovicemi. Přichází velký černý mrak a já se musím velmi rychle vrátit do autobusové zastávky. Je to hotová průtrž mraků. Když už si myslím, že to přestalo, tak přicházejí kroupy. Poskakují kolem mne na zemi. Bouřka však brzo končí a já můžu pokračovat. Jaké to je překvapení, když po kilometru zjišťuji, že je tam suchá zem. Stačilo jet kousek v bouřce a byl jsem pryč. Za Tlumačovem přichází další bouřka a já přijíždím do Holešova pozdě. Tak se rozhoduji, že zůstanu v Dobroticích a budu sledovat závodníky těsně před cílem.

Na fotkách vidíte, že pořadatelé za pomocí policie dobře zajistili bezpečný přejezd závodníků přes cestu. Slečna se zvednutou rukou na mě nemává, ale dává pokyn, že se můžou pustit auta. Pískání na píšťalku znamená, že jede závodník. Na fotkách vidíte vítěze a další dva závodníky. Bylo neuvěřitelné, s jakým náskokem vítěz dojel. Čekání na další závodníky bylo nekonečné a vydal jsem se dál po trati. Předpokládal jsem, že na mokrém podkladu pojedou pomalu. Ti první asi v terénu létají. V Žopech se projíždělo vesnicí a viděl jsem tam hned dva závodníky za sebou, jak tlačili kola s proraženými gumami. Nad vesnicí se sjíždí z lesa prudký sjezd po kamenité cestě. Závodníci to zde pustí a jsou již po dlouhé cestě unavení a můžou bourat. Naštěstí jsem žádnou havárii neviděl.

S přibývajícím odpolednem vycházelo slunce na oblohu a udělalo se hezky. Dokonce se i oteplilo. Závodníci tak byli odměněni za svou dřinu v terénu. Do cíle jsem fotit nejel. Takové fotky jsem vám poskytl minulý rok. Dnes jsem si taktéž vybral místa, kde nebyli diváci. Nádherné to bylo poblíž hřebčína. Jen mě mrzí, že nemám nějakou pěknou fotku koní s cyklisty. V této chvíli nevím, jak závod celkově dopadl, ale doufám, že se nikomu nic v těžkém terénu nestalo.

Ujel jsem 63 km. Dvakrát jsem zmokl a na závěr ohřál na slunci.

02.07.2011

Karel

Vybrané fotky :



Všechny fotky :

Žádné komentáře:

Okomentovat