sobota 31. října 2015

Ukončení cyklistické sezóny 2015



Ahoj cykloturisti, to nám ten rok 2015 pěkně utekl. Po divném a větrném jaru, žhavém létě přišel velmi rychle studený podzim. Letošní léto patřilo k těm extrémním. Dosáhli jsme snad všech teplotních rekordů, které meteorologové sledují.

Ve Fryštáku jsme se sešli jako každý rok poslední sobotu v říjnu v 13 hodin na náměstí. Účast byla velká a jako vždy jsme se nevešli na jednu velkou společnou fotku. Sešli se zde kamarádi a kamarádky, kteří mají rádi cyklistiku. Někteří byli do posledních závodů soupeři, ale dnes už to byli jen přátelé. Všichni si měli co říct. Bylo to velmi přátelské setkání. Trasa byla stejná jako každý rok. Směr Hostýn a pak hospoda v Holešově.

Ve stoupání k rozcestí U dubu jsme jeli pěkně po skupinkách a vykládali jsme si. Cyklisté, kteří zde jeli v létě  závod Drásal  asi vzpomínali, jaké to v tom velkém vedru bylo. Teď to byla opravdu pohoda. Sluníčko nám svítilo do zad a bylo příjemně.

Já jsem se u rozcestníku oddělil a sjel jsem do Rusavy. Zde jsem zastavil u autobusové zastávky, abych vyfotil dřevěné figurky. V té chvíli jsem zjistil, že se mně na obou botách najednou urvala špička. Měl jsem provázek a špičku jsem přivázal. Aby mně za jízdy podrážka nemlaskala. Naštěstí se boty přitlačují k pedálu a nebyl to vážný problém. Na Hostýně jsem udělal fotku do údolí a kostela. Lehce jsem nahlédl k hospodě, kde bylo hodně cyklistů. Pak už následoval sjezd do Rusavy. Bylo už hodně zima a oblékl jsem si bundu. Když jsem vyjel z údolí, tak se začala dělat mlha a já jsem se rozhodl, že pojedu domů podél potoka ze Sazovic. Chtěl jsem se tak vyhnou velkému provozu na cestách. U každého hřbitova parkovalo hodně aut. Určitě vyjeli řidiči, kteří celý rok nejezdili a v pokročilém věku už ani neovládají auto bezpečně.

Doma na mě čekal dobrý vypečený chleba a pivo z malého pivovaru v Malenovicích pod hradem. To pivo mám moc rád a kupuji si jej za odměnu.  http://zlinskysvec.cz/

Při této příležitosti můžu zrekapitulovat svůj cyklistický rok. Pořídil jsem si turistické kolo. Vyjel jsem s nim jednou do zahraničí. Osvědčilo se velmi dobře a jsem připraven na další výlety. Tak můžu pochválit svého mechanika Viktora z Eurobike Otrokovice. No a otázka, kterou cyklisté často řeší. Kolik máš kilometrů? Můžu říct, že už jsem letos překročil 10000 km.

Dnes jsem ujel 79 km, za pěkného počasí.

31.10.2015

Karel

Fotky :


 

Žádné komentáře:

Okomentovat