středa 10. října 2012

Rozhledna Bystřice pod Lopeníkem


Ahoj cykloturisti, cestou po rozhlednách jsem se zastavil u rozhledny nad Bystřicí pod Lopeníkem – Nad vojansků. Jel jsem od Rasové po hlavní silnici a moc jsem trpěl ve velkém dopravním ruchu. Vede zde v širokém okolí jediná dobrá cesta na Slovensko. Je to samý kamión a dobře víte, jak tito řidiči bezohledně jezdí. Já jsem chtěl jet lesem po cestičce, ale byl jsem překvapen, když jsem objevil krásnou asfaltovou cyklostezku přímo k rozhledně. Je zde zase vidět náš problém. Postavíme pro cyklisty cyklostezku podél nebezpečné silnice, ale na silnici není žádný ukazatel pro cyklisty, aby mohli sjet z cesty. Žádného cizího cyklistu nenapadne, že v lese vede cyklostezka.

Rozhledna je umístěná přímo ve svahu pod lesem. Jediné co je vidět jsou louky směrem k Uherskému Brodu. Myslím si, že tato rozhledna neměla stát. Je to mrhání penězi. Za ty peníze měli raději opravit cestu k rozhledně na Králov.

11.09.2012

Karel


 

2 komentáře:

  1. přesně tak rozhledna leda tak pro myslice-pytláky, především bylo nutno proinvestovat peníze, účel světí prostředky EU

    OdpovědětVymazat
  2. Také mne rozhledna zklamala - jde vidět jen část Bystřice pod Lopeníkem, i tak výhled poněkud omezují vzrostlé topoly a část Uherského Brodu, jinak nezajímavé louky a pole. Z luk, které se táhnou nalevo od rozhledny (směrem k zelené značce Nový dvůr - Bojkovice), jsou výhledy mnohem lepší.

    OdpovědětVymazat