sobota 21. července 2012

Kudlovická dolina 2012


Ahoj cykloturisti, zase přišla zaškňuřená sobota. Od rána nevím, kdy začne pršet. Nakonec se odpoledne vydávám směrem na sever a pak se postupně otáčím do kopců nad Otrokovicemi. Je to taková trasa nahoru a dolu. Minulý rok jsem psal a obnově hospody v Kudlovické dolině. Dnes už to neplatí. Hospoda i sportovní areál je uzavřená. Asi zkrachovali. O kousek dál je turistické odpočivadlo. Prohnala se zde bouřka a je vidět obnovené příkopy podél cesty. V lese je naplavené bláto. Já jsem měl v tomto úseku štěstí. V zatáčce jsem potkal auto. Řidič zatáčku řezal po mojí straně. Naštěstí jsem vyletěl do mělké příkopy a bez pádu zastavil. V tomto případě bylo dobře, že byla podél cesty náplava. Bylo to lepší, než se povozit na čumáku auta.

V Kudlovicích jsem se u pomníku seznámil s cyklistů. Chválil se mně vlastnoručně vyrobeným duralovým rámem. Byl to ten typ rámu, který se u sjezdařů nakonec neujal. Pán byl šikovný a doufám, že pracuje ve firmě, kde své znalosti uplatní. Náš národ má šikovné kutily. Fotku jsem nestihl udělat.

Před Spytihněví jsem se zastavil u pomníčku, který je schovaný pod velkým stromem. Na stavidle pořádali amatérské cyklistické závody po cyklostezce.

Na závěr jsem se zastavil v Otrokovicích Kvítkovicích. Je to v podstatě připojená dědina k městu. Mají zde snaživé hasiče a každý rok je zde nějaké zpestření. Letos Otrokovice poprvé pořádají  Letní slavnosti. V Kvítkovicích byl sraz řezbářů. Dále tam hasiči předváděli starou stříkačku. Na stánku byly paní z Červeného kříže. Tak jsem si uvědomil, že jsem bývalý člen. Na základní škole jsme měli kroužek zdravotníků. Vše doplňovala country kapela s hezkou hudbou.

Ujel jsem 57 km, za zamračeného počasí.

21.07.2012

Karel
Fotky z cesty :



Fotky z akce v Kvítkovicích :



1 komentář:

  1. Děkuji, děkuji, děkuji - sic nehrajeme country, ale tento článek je široko daleko v internetové síti jediná zmínka o naší muzice v Kvítkovicích - a také fotka :-) Tak doufám, že to bylo alespoň příjemné zakončení méně příjemného výletu. Cykloturistům zdar, za celý KaPPR Kony www.kappr.cz

    OdpovědětVymazat