neděle 25. června 2017

Velehrad



Ahoj cykloturisti, dnes jsem měl velké plány, ale ranní pohled na meteorologický radar mně odradil od výletu. Z Alp se k nám přesouvala bouřka. Odpoledne jsem vyjel po cyklostezce do Babic. Zde jsem zastavil a udělal fotky firemní prodejny Hame. Jak víte, tak jsem zasloužilý požírač paštiky Májka. Dále jsem se vydal okrajem Sušic do Jalubí po polní cestě. Za Jalubím jsem na kopci odbočil a zastavil se u boží muky. Je zde turistická značka a jak na fotce uvidíte, tak jsou v ní dírky neznámého původy. Asi vás napadne, jakým terčem se stala. Po kousku jízdy po špatném asfaltu se za vrcholem sjede prudce do Velehradu. Přijedete přímo do zábavního parku. Já jsem si všiml nějaké palírny. Strčil jsem ruku do mezery vyklopeného okna a udělal fotky. Pak skansen a návštěva kostela.

Nyní vyjíždím domů a zkouším novou trasu k rozhledně nad Modrou. Na Velehradě vyšlapu na kopec a znovu sjedu do údolí Modré. Pak znovu kopec k rozhledně. U rozhledny mě nejvíce zaujaly plody budoucích hroznů. Když na to nezapomenu a někdo je neutrhne, tak je na podzim vyfotím. Od rozhledny jsem sjel prudce do údolí a ihned začal prudce stoupat na kopec nad Jalubím. Jel jsem na nejlehčí převod a v hlavě se mně honila myšlenka jaký si vymyslet důvod, abych ten kopec mohl bez ztráty cti vytlačit. Jenže jsem přejel nechtěně nějakého brouka a řekl jsem si, že jeho smrt nebyla zbytečná a kopec jsem vyšlapal.

Nad Jalubím je vidět větrný mlýn, ke kterému jsem se postupně přibližoval. Mlýn je zase pěkně opravený a jsou zde i nové věci. To už začaly ve vzduchu poletovat dešťové kapky a bylo na čase spěchat domů. Nebyla to však žádná hrůza, věřil jsem předpovědi, že zaprší až večer. Opravdu se to splnilo. Začalo pršet, až v době kdy jsem byl po večeři. Samozřejmě jsem si dal na večeři něco z Hame.

Ujel jsem 53 km při zataženém počasí. Na zpáteční cestě jsem měl vítr do zad.

25.06.2017

Karel




Žádné komentáře:

Okomentovat