neděle 15. ledna 2017

Mysločovice



Ahoj cykloturisti, od rána je zataženo a teplota kolem nuly. Odpoledne jsem se rozhodl pro krátký výlet do Mysločovic. Už delší dobu jsem uvažoval, že se pojedu podívat ke kříži nad vesnicí. Vyjel jsem z Otrokovic a na vyšlapaném chodníčku ze sněhu jsem potkal cyklistu, jak jde vedle kola. Za chvíli jsem to pochopil. Ten povrch sněhu byl zmrzlý. Jel jsem na kole, ale hodně jsem riskoval. Bylo to rozšlapané od chodců. Dále na JZD cestě jsem zjistil, že je sníh ujezděný na led. Uprostřed by se jelo velmi špatně a tak jsem jel pomaličku v zledovatělé stopě. Jel jsem rychlostí 12 km/hod. Občas jsem musel šlápnout nohou na cestu, abych nespadl. Před Sazovicemi to už bylo lepší. Zde byly na asfaltové cestě vyjety dvě čisté koleje. Jel jsem v koleji a byl jsem připraven, že když přijede auto. Tak zastavím a odejdu z cesty. Jinak by neprojel. Na konci Sazovic jsem vyfotil staré stavidlo. Když jsem se chystal odjet, tak kolem mne proletěla holka na kole. Neměl jsem šanci. Ona jela na elektrokole. Na tu bych si troufnul tak v létě v lehkém oblečení a se sportovním kole. Dnes oblečený jako medvěd a s drapáky na kolech to nemělo smysl ji honit.

V Mysločovicích jsem udělal fotky na začátku cykloparku. Už dříve jsem psal o této terénní atrakci a fotil jsem detaily. Dnes jsem to objel kolem hřbitova a vytlačil kolo podél lesa ke kříži. V té chvíli vyšlo slunce a já jsem byl odměněn za námahu. Byl to moc hezký výhled do krajiny. Jenom fotografovaní kříže proti slunci bylo obtížné. Abych využil pěkného počasí, tak jsem vylezl na horní louku s posedem pro  myslivce. Pak už následovalo klouzání do údolí.

Ve vesnici jsem se zastavil u kostela a vyfotil sluneční hodiny. To už mně slunce nepřálo a potřebný stín na hodinách nemám. Pak jsem ještě zajel ke kapličce na druhém konci vesnice. Byl jsem překvapen, že kolem nebyl sníh.

Domů jsem jel skoro stejnou trasou, ale na závěr jsem udělal změnu, abych viděl, jak vypadá cyklostezka ze zadní strany ZPS. Až pojedu ráno do práce, tak bude důležité vědět co je na cyklostezce. Sníh nebo led. Asi to bude led. Po okrajích cyklostezky taje sníh a ten se rozlévá přes cyklostezku. Teď už je venku teplota pod nulou. Už je to jasné co na mě čeká.

Ujel jsem 22 km při zatažené obloze. Jen chvíli mně svítilo slunce.

15.01.2017

Karel

Zajímavý odkaz :
  

Fotky :


 

Žádné komentáře:

Okomentovat