neděle 1. ledna 2017

Kančí hory 2017



Ahoj cykloturisti, vítejte v roce 2017. Já obvykle zahajuji cyklistickou sezonu se svými kamarády z Otrokovic, ale tentokráte jsme si udělali vyjížďku na Silvestra a pak poseděli v obchodě. Tak jsem dnes mohl vyrazit na sraz turistů a přátel.

Od rána mrzne, ale svítí krásné slunce a je modrá obloha. Sraz bývá obvykle kolem poledne, ale já jsem vyrazil až kolem druhé hodiny. Nejprve jsem fotil na řece Dřevnici a u jezírka v Otrokovicích. Pak jsem měl zastávku pod Tečovicemi u křížku. No a dál jsem vyjel postupně na kopec do obce Hostišová a zastavil se u rozhledny a hliněného domečku. Tak a už je to jen kousek na hřeben k místu setkání. V lese jsem potkal holku na koni, ale jela hodně rychle a nestihl jsem ji pěkně vyfotit. To samé se mně dnes stalo na polní cestě do Otrokovic. Cyklistka kolem mě proletěla jako raketa a nestihl jsem ji udělat portrét.

Na hřebeni se už pomalu končila akce. Ještě se dopékaly špekáčky, ale už se vše uklízelo. Byli tam jen místní obětaví lidé, kteří se o všechno postarají. Já je už znám z různých akcí v jejich obci. Tak jsme se přivítali štamprlí slivovice a popřáli si do Nového roku. Po chvilce jsem se vydal domů. Cestou na hřeben jsem si propotil šaty a začalo mně být zima. Přece bylo jenom pod nulou. Teploměr mně na tachometru ukazoval -5C.

Ve sjezdu do údolí jsem si všiml, jak zapadá slunce a rychle jsem začal fotit. Myslím si, že se mně ta fotka podařila. Jakmile se slunce schovalo za kopce, tak se udělalo chladno a kolem najednou padla bílá mlha. Bylo vidět jenom na kousek před sebe. Aj tachometr se mně orosil. Po sjezdu k řece Dřevnici se to trošku zpravilo, ale na jízdu po silnici to nebylo. Já jsem však naštěstí jel po polní cestě až domů.

01.01.2017

Ujel jsem 22 km za nádherného slunečného počasí s modrou oblohou. Na teploměru bylo -5 C.
 
Karel

Fotky : 


Moje minulé setkání :


 

Žádné komentáře:

Okomentovat