sobota 5. března 2016

Kudlovická dolina



Ahoj cykloturisti, dnes je od rána hezky přes okno. Venku fouká silný ledový vítr. Když jsem si otevřel okno na vyvětrání, tak jsem měl doma pořádný průvan. Panelákový dům se chová jako komín.

Vyjel jsem odpoledne do Žlutav a u kamenolomu jsem musel držet řídítka z vnější strany, abych to ustál ve velmi silném větru. Zrovna tam jel pán na koni a ptal se mně, jak se jede. On to měl jednoduché. Koně jen tak vítr na zem neshodí. V lese už to bylo dobré. Jen jsem se bál padajících větví. Na chvíli jsem zastavil a díval se do korun stromů. Bylo to neuvěřitelné, kolikrát se strom ve větru ohne. Vrcholky stromů do sebe různě narážely. Na Tabarkách jsem v ohradě viděl koně. Nevím, proč okusují strom. Asi potřebují nějakou látku. Ten strom to však nepřežije.

Těsně před Kostelanama se sjede do údolí. Ihned na začátku je bývala lesní hospoda. Již jsem o tomto místě dříve psal. Myslím si, že přechod ke kapitalismu byl pro toto místo neštěstím. Já si zde za socialismu pamatuji čilý ruch. To jsme sem chodili jako malí turisti. Teď to zde vypadá smutně. Poblíž je studánka s pannou Marii a turistický příbytek. V údolí se velmi dobře jede. Je to v lese a jede se podle meandrujícího potoka. Kolem mě pobíhala zvěř, která šla pít vodu z potoka. Ve vesnici jsem vyfotil nějaké památky a vydal se na cyklostezku podél Baťova kanálu. Měl jsem silný vítr do zad. Zařadil jsem těžký převod a napřímil se. Kolo jelo samo až do Otrokovic.

Ujel jsem 43 km ve větrném počasí. Teplota byla 8C.

05.03.2016

Karel



Fotky :

http://parta-svih.rajce.net/2016-03-05-kudlovicka-dolina 


Odkaz na starý článek :

http://partasvih.blogspot.cz/2010/11/kudlovicka-dolina.html

Žádné komentáře:

Okomentovat