pondělí 15. listopadu 2010

Hledání pacienta

Ahoj cykloturisti, minuly měsíc jsem psal, jak jsem byl navštívit jednoho pacienta na Valašsku a dnes jsem se vydal za Zdounky. Celý den je pod mrakem, ale teplo. Jen ráno chvíli svítilo ostré slunce.

Odpoledne jsem vyjel a hned na konci Otrokovic jsem zjistil, že se u nás pořádají silniční závody bruslařů. Chvíli jsem stál u cesty a fotil. Účast závodníků byla slabá. Naštvalo mě, když jsem viděl, jak auto s přívěsným vozíkem plným dříví spěchalo a tlačilo se před závodníka v zúženém místě, kde se odbočovalo. Závodník si potřeboval nadjet. Na bruslích nejsou brzdy, aby před zatáčků přibrzdil.

Jel jsem do Kvasic a na cyklostezku podél Moravy do Kroměříže. Stále jsem jel proti silném větru a místy to semnou i mávalo. V Kroměříži jsem si špatně zapamatoval kde chci odbočit a proto vidíte moji trasu přes Rataje. Jel jsem většinou po vedlejších cestách a někde bylo napsáno, že se cesta v zimě neudržuje. Takové mám rád. Je tam malý provoz. Před Věžkami jsem objevil pomník padlému pilotovi a v obci velmi neobvyklý kostel. Je to přímo proti zámecké zahradě kde bývají výstavy květin.

Do Zborovic jsem dojel pozdě a na návsi jsem zastavil důchodkyni. Po chvilce přišla i paní z MNV, ale poradit mně neuměly. Tak jsem návštěvu neuskutečnil. Možná už pán umřel. Na fotce za vesnicí vidíte čističku, která připomíná skleník.

Ve Zdounkách jsem se rozhodl, že si dám ještě pořádné kopce a serpentíny, tak jsem vyrazil směrem na Kostelany. Brzo jsem však musel začít svítit. Teď je brzo tma. Dokonce jsem se projel večerním lesem. Je velká škoda, že to pro vás neumím nafotit. Západ slunce v kopcích byl nádherný. Domů jsem jel od Nové Dědiny nad Halenkovice. Je to lesní asfaltová cesta s otevřenou závorou. Domácí zde jezdí a nikomu to nevadí. Nad Halenkovicemi postávalo a popojíždělo asi pět aut. Nakonec jsem pochopil. Oni čekali na velký kamión. Jak projel, tak se rozjeli. Potkat na takovém místě tolik aut je vzácnost. Myslím si, že organizovaně něco kradli a já jsem se tam plantal.

Domů jsem dojel za tmy a dnes jsem neměl žádný špatný zážitek na cestě.

Ujeto 70 km za teplého počasí v silném větru.

06.11.2010

Karel


Žádné komentáře:

Okomentovat