čtvrtek 7. října 2010

Festival pod věží 2010

Ahoj cykloturisti, sdružení Saleziánů každý rok pořádá ve Zlíně Festival pod věží. Já už jsem vám o této akci několikrát psal. Nejdříve jsem tam jezdil na celý den a večer jsem zůstával na koncert v kostele. To bylo v době, kdy tam hrály kapely, jaké mám rád. Teď se doba hodně změnila a hrají zde kapely, které se snaží stále více přiblížit hlučnému rambajzu. Já to však chápu. Církev se snaží získat mládež za každou cenu a přizpůsobuje se tomu, co dnešní mladí lidé poslouchají. Navíc se můžete na některé části podívat v přímém přenosu v TV. Já jsem poslouchal v TV páteční večerní koncert a to bylo hezké. Zato v sobotu večer jsem TV zapnul a když jsem slyšel ten rambajz, tak jsem ji vypnul a byl jsem rád, že jsem tam nejel. Něco jiného je, když v neděli odpoledne zpívají a hrají dětské sbory. To jsem se rozhodl tam zajet na kole.

Odpoledne jsem vyjel po hliněném chodníčku hrdě nazývaném cykloturistická magistrála do Zlína. Když zaprší, tak je neprůjezdný. Je to ostuda Zlína a Otrokovic. Na Jižní svahy jsem vyšlapal pořádný kopec a zapotil jsem se. U kostela byl studený vítr a brzo mě ochladil. Na jevišti zpívaly dětské sbory a na volném prostranství se hrály nejmenší děti. Tato akce je velmi dobře zajištěná. Je zde občerstvení, různé vzdělávací akce s prodejem CD a najdete zde i čisté WC. Myslím si, že zde mají dobré zázemí pro pořádání akcí. Já jsem si koupil dvě CD.

Chvíli před koncem jsem se rozhodl jet domů, abych dojel za světla. Vydal jsem se na vrchol stoupání a na Kocandě do lesa. Zde jsem však udělal chybu a přejel jsem odbočku na vzdělávací cyklotrasu. Zkusil jsem si nalézt zkratku a tak jsem si zajezdil po mokrém lese. Trošku to zde znám. Dříve jsem se zde účastnil závodů na horských kolech. Nakonec jsem zpevněnou cestu nalezl a jel jsem směrem ke Zboženským rybníkům. Tam jsem však nesjel a projel jsem po krásné asfaltové lesní cestě do Hostišové. Začalo se stmívat a já jsem zkoušel udělat večerní fotky TV vysílače Maják.

www.festivalpodvezi.cz

Ujel jsem 36 km.

03.10.2010

karel


Žádné komentáře:

Okomentovat