pátek 6. srpna 2010

Záhlinice nadjezd

Ahoj cykloturisti, přes Otrokovice se žene jedna přeháňka za druhou. Já využívám moderní technologie a na Internetu si nacházím předpověď počasí. Teď by nemělo už pršet. Rychle se oblékám a vyrážím. Ještě před domem ujišťuji sousedku ať klidně uklízí, bouřka už nebude.

Asi deset kilometrů za Otrokovicemi přichází jemné mrholení. To jsem ještě v tričku, ale za chvíli se to mění v déšť a musím si dát pláštěnku. Jsem v otevřené krajině bez stromů a tak musím jet. Můj dnešní plán byl prozkoumat cyklostezku z Holešova do Hulína. Od tohoto záměru ustupuji a zvažuji jestli se mám vrátit. Nakonec zvítězila kratší varianta jet přes Kurovice.

Za Kurovicemi křižuji novou dálnici do Zlína a poprvé jedu po novém nadjezdu. Na úplné rovině vznikl kopec. Až budou záplavy, tak mají ze Záhlinic kam utéct. Na stavbě se čile pracuje. Na podzim se bude otvírat.

Za Záhlinicemi jedu mezi jezery a vjíždím do ptačí rezervace. Udělal jsem fotku srnce, ale moc to můj fotoaparát nezvládl. Lepší jsou pohledy na jezero s kačenama. Já kolem těchto jezer jezdím moc rád. Vždy si vybavím nějaké mořské pobřeží.

Za Kroměřížem jsem se vracel domů po nové cyklostezce a už tam nějaký vandal stačil vyvrátit dopravní značku. Já to nechápu, jak někdo může jít několik kilometrů za město a tam dělat škody.

Ujeto 47 km. Částečně v dešti.

03.08.2010

Karel

Žádné komentáře:

Okomentovat