pátek 6. srpna 2010

Romantické bydlení

Ahoj cykloturisti, byl jsem ve Zlíně u zubařky a po úspěšném léčení jsem si udělal výlet. Původně jsem chtěl jet kolem Zboženských rybníků, ale nakonec jsem se rozhodl trasu změnit. Zajel jsem se podívat k rybníku v Prštném. Je to velmi malébné místo. Na břehu stojí dům a nad ním je les. O kousek dál je Baťova studánka. Na břehu chytali rybáři ryby a bylo tam moc dobře. Opravdové místo pohody.

Když jsem se pokochal krásami přírody, tak jsem se rozhodl jet dál s tím, že se nevrátím a zkusím pokračovat po cestičce. Ta se brzo změnila v pěšinku a nakonec skoro zanikla. Pomocí kola jsem musel před sebou válcovat dva metry vysoké kopřivy, aby mě nepopálily. Nakonec jsem džunglí prošel i s kolem a vylezl na cestu.

Dále jsem pokračoval do velmi prudkého kopce k centrálnímu smetišti Zlína. Cestou jsem chtěl navštívit psí útulek, ale minul jsem jej. Na kopci jsem udělal fotku Tlusté hory s Majákem. Většinou vám dávám hezké fotky TV vysílače s přírodní scenérií. Dnes je to se smetištěm. Na chvíli jsem vjel do lesa a hned na kraji jsem uviděl pěkné hřiby. Udělal jsem jen fotku. Byly moc hezké a bylo je škoda ulomit.

Z kopce jsem sjel opět do rušného města a pokračoval jsem domů.

Ujeto 31 km, za slunečného počasí. Bylo dusno před bouří.
05.08.2010

Karel

Žádné komentáře:

Okomentovat