pátek 18. srpna 2017

Svatý Antoníček



Ahoj cykloturisti, podíval jsem se na www stránky firmy Žufánek a zjistil jsem, že mají nové produkty. Tak jsem se rozhodl tam zajet a cestou navštívit poutní místo svatý Antoníček.

Vyjel jsem odpoledne a venku bylo hodně teplo. Měl jsem pocit, že už při vyjetí mám žízeň. Jako bych byl dehydrovaný. Přitom jsem od rána měl dva čaje. Nakonec jsem začal za Hradištěm pít a v půlce cesty jsem měl vypitou první láhev vody. To už jsem byl, ale ve firmě a dostal jsem studenou vodu do láhve. Před domem seděl pán a dlouho jsem si s ním vykládal. Jak se říká. Sedla nám řeč. Skleněné láhve jsem dobře zabalil do bublinek a vyrazil na cestu Domů. Musel jsem jet po hlavní cestě spojující Slovensko. Na jedné křižovatce mě předjíždělo auto, ale chtělo odbočit do leva. Muselo zastavit a dát přednost protijedoucímu autu. Za ním jelo auto a já jsem začal prudce brzdit. Tak jsem udělal místo, aby tento řidič mohl strhnout řízení a auto podjel. Měl jsem velké štěstí. On nechtěl narazit do kufru auta a raději volil srážku s cyklistů. V Blatničce jsem si oddechl. Byla tam uzavřená cesta a já jsem jel sám. Za vesnicí začíná nová cyklostezka. Jel jsem po ní a ona asi po kilometru skončila. V Blatnici rozebrali most a měl jsem štěstí, že jsem jel na kole. Lehce jsem kolo přes překážky přetlačil. Ve vesnici jsem fotil reklamy na víno a vinné sklepy.

Ke svatému Antoníčkovi se musí vyjet stoupání se serpentýnou. Já jsem se před lesem rozhodl, že pojedu po louce. Dobře jsem udělal. Byl tam hezký výhled do krajiny a květiny. Kolem kostela nebyl žádný člověk. Byla tam úžasná pohoda. Tak jsem si sedl a díval se do okolí. To už se blížil večer a musel jsem jet domů.

Sjel jsem prudký kopec a najel na cyklostezku. Udělal jsem fotku v místě, kde mě málem odpoledne srazil cyklista. On se hrál s mobilem a jel v protisměru. Řval jsem na něj já i jeho spolujezdkyně. Nakonec jsme se těsně vyhnuli. Myslím si, že mu paní dobře vynadala.

Na cyklostezce se objevilo další značení. Asi někdo dospěl k závěru, že to od Českých turistů je nedostatečné.

Na cyklostezce do Ostrožské Vsi rostou trnky. Bude jich velká úroda. Nás cyklisty zde těší nová cesta do lázní. Už nemusíme jezdit po velmi úzké cyklostezce. Tento úsek byl kritický a už to mělo být dávno uděláno.

Tento týden na Baťovém kanále shořela loď. Teď je přikrytá modrým igelitem. V televizi říkali, že loď může stát milion.

V Ostrožské jsem vyfotil střechy domů, jak jsou v řadě s kostelem.

Ujel jsem 110 km, za velkého tepla.

17.08.2017

Karel





Žádné komentáře:

Okomentovat