pondělí 17. dubna 2017

Hlinsko polní cesta



Ahoj cykloturisti, už mnohokráte jsem si myslel, že bych měl jet prozkoumat novou cestu za Jankovicemi. Až dnes jsem se k tomu rozhodl. Na začátku výletu jsem počítal s větrem od západu, ale nakonec jsem to pustil z hlavy. Jezdit tak, abych se vyhnul větru je těžké. Vítr tolik ani nevadí, ale vadí, že je ledový.

Celá cesta probíhala dobře až na úsek mezi Dobroticemi a Jankovicemi. Zde je velmi široká cesta. V pohodě se vedle sebe vejdou tři auta. Já jsem zde musel jet, abych se dostal k té nové silnici. Proti mně jel kamión a za mnou se přihnal další. Ten co mě předjížděl, jel velmi rychle a vůbec se mně nepokusil nadjet. Dostal jsem velmi prudký náraz větru do zad a to mě zachránilo život. Vyletěl jsem z cesty na travnatou krajnici a on projel mojí stopou. Naštěstí zde není příkop, ale pozvolný přechod na louku. Kousek jsem jel po trávě a pak opatrně najel na cestu zpět. Byla ve mně malá duše, když jsem si uvědomil, čemu jsem ušel. Dnes by ani kamióny neměly jezdit, když je státní svátek. Na cestách byl klid.

Za Jankovicemi jsem udělal fotku ranče. Byl jsem zde hodně dávno, když zahajoval svou činnost. Tak a už jsem na nové polní cestě. Doma jsem se nepodíval na mapu a tak nevím kam jedu. Jsem opravdový průzkumník. Cesta je z krásného asfaltu a hodně prudce stoupá. Nakonec jsem si musel dát nejlehčí převod. Vyjel jsem na vrchol a zjistil jsem, že krásný asfalt konči. Jsou zde jen kamenité polní cesty. Jako vrcholový bonus jsem obdržel silný náraz ledového větru. Okamžitě jsem si šaty upravil kolem těla, aby mě neochlazoval. Nejhorší je to na zapoceném krku. Na hřebeni byl pěkný výhled k Hostýnu a do údolí k Dřevohosticím. Stojí zde boží muka a musí zde být hezké posedět za pěkného dne. O kousek dál stojí v údolíčku samota obrostena ovocnými sady. Zde jsem se zastavil a fotil.

Na kopci byl krásný výhled, ale ledový vítr mne přinutil sjet do údolí. Abych se vyhnul hlavní cestě, tak jsem jel na cyklotrasu vedoucí do Holešova. Když jsem tama jel, tak jsem dostal nápad, že se pojedu podívat za koníkama před Žopy. Jezdím tam rád. Jsou tam velké ohrady u cesty. Pak jsem se podíval na hodinky a zjistil jsem, že už je podvečer. Všechny svoje další plány jsem zahodil a rozhodl se jet domů co nejkratší cestou. Na obchvatu Holešova byl klid a v pohodě jsem projel po tomto moderním úseku cesty až na bývalé letiště. Zde jsem udělal fotku zapadajícího slunce za mraky.
Domů jsem přijel pozdě a večeřel jsem za tmy.

Ujel jsem 52 km.

14.04.2017

Karel

Fotky :


 

Žádné komentáře:

Okomentovat