pondělí 6. prosince 2010

Běžkování do práce

Ahoj cykloturisti, minulý týden napadl sníh a já jsem hned první den vyjel do práce na běžkách. Na mapě vidíte, že jedu po rovince podél řeky Dřevnice. Od prvního dne jsem si šlapal stopu v hlubokém prašanu. To znamená, že sníh neměl únosnost a já jsem se propadal až na poorané pole. Když už jsem si stopu krásně vyjel, tak začalo vydatně sněžit a foukat vítr. Stopa opět zmizela. Na fotkách vidíte moje večerní fotografické pokusy na prašanu. Je to tím, že jsem vstával do práce v pět hodin a vracel se kolem osmnácté hodiny. Až dnes se mně podařilo udělat několik odpoledních fotek. Jak vidíte, tak jezdím kolem plotu a je to tam hodně zarostené šípkovými keři. Zatím jsem si nic neroztrhl, ale už jsem několikrát zavadil.

Na obrázku vidíte rampouch, který vyčuhuje z dálničního přivaděče. Jen čeká, až pod ním někdo půjde a spadne. Je to v místě kde jsem se v pátek večer hodně lekl. Vracel jsem se za tmy a pod mostem mě najednou pozdravil ženský hlas. Šlo to z betonové konstrukce. Už v létě jsem tam viděl bezdomovkyni. Asi tam bydlí. Musí být hodně otužilá. Do rána klesla teplota na -12 C. Když jsem tama dnes jel, tak jsem se díval, jestli někde neleží zmrzlá.

Zítra pojedu asi naposledy, venku je teplota nad nulou. Už dnes to byla dřina v mokrém sněhu. Dojel jsem domů úplně propocený. Navíc je zatažená obloha a já ve tmě nevidím. Orientuji se jen podle světel supermarketu.

Na čtvrté fotce vidíte kolonu svítících světel od aut. Když jedu poblíž cesty, tak slyším jak je zde velký provoz. Při jízdě na kole po silnici to nevnímám. Je to neuvěřitelné čím vším člověk ničí přírodu. Myslím si, že v takovém hluku žádná zvířata nežijí.

06.12.2010

Karel

Žádné komentáře:

Okomentovat