neděle 3. června 2018

Tlumačov mopedy 2018


Ahoj cykloturisti, minulý rok jsem se poprvé účastnil závodů malých motocyklů v Tlumačově. Tenkrát jsem tam dobře vymrzl. Bylo chladno a foukal silný vítr. Během cesty jsem měl čepku a rukavice. Dnes je to však úplně jiné. Je teplo a můžu jet v krátkém oblečení. Spiš bych se měl namazat krémem proti spálení od slunce.

Na místo závodu jedu po hlavní silnici z Otrokovic. Je úplně prázdná a bezpečná. Opravuje se most a cesta je uzavřená. Ze Skal jedu k místu závodu po JZD cestě. Hasiči to udělali dobře. Postavili zde hasičské auto na cestu a žádní neslušní motoristé zde neprojedou. Toto je problém dnešní doby. Někde se koná akce s uzavřenou cestou a vždy se najde někdo, kdo tam vjede. Dnes po závodní trase projížděli jen neukáznění cyklisté. Oni si neuvědomují, že tyto malé motocykly jezdí hodně rychle. Zrovna když jsem fotil průjezd motocyklů, tak jeden takový cyklista přijel. Hasiči mu za to domlouvali a on nám všem, kteří jsme fotili a filmovali, vlezl do obrazu. Tak jsem měl ve filmu jeho záda.

Po chvilce jsem se vydal do depa. Zde jsem mohl fotit průjezd závodníků, ale také se podívat na vystavené motocykly. Celou akci zpestřovali vojáci s vojenskou technikou. To se líbilo nejvíce dětem, že mohli po vozidlech lozit. Možná se některé dítě v budoucnu stane vojákem na základě této akce. Naše armáda stále potřebuje nové vojáky.

Dalším mým cílem byl Kroměříž. Jezero s plachetnicemi. Je to stejný program jako minulý rok. Dvě stejné akce ve stejný den. Dojel jsem k jezeru a nikde žádná plachetnice. Když jsem to v pondělí svému kamarádovi domlouval, kam mě to poslal. Tak řekl, že se konala ještě jiná akce a jachtaři ji upřednostnili. Ještě se usmíval, protože mě z hospůdky pozorovali, jak pobíhám po břehu a hledám plachetnice.

Domů jsem jel kolem větrného mlýna v Těšanech. Trasu jsem projel na starém Duratecu. Vzal jsem si jej, abych neriskoval, že mně někdo při fotografování sebere dobré kolo. Navíc jsem mohl pohodlně chodit, protože na tomto kole jezdím v teniskách.

Ujel jsem 45 km za hezkého počasí.

19.05.2018




Žádné komentáře:

Okomentovat