neděle 12. února 2017

Rymice zima 2017



Ahoj cykloturisti, včera jsem odhadl, že dnes bude nádherný den a vyšlo to. Já jsem si přál hezké počasí na fotografování větrného mlýna v Rymicích.

Vyjel jsem kolem 14 hodiny a projel jsem Otrokovice až na silniční přivaděč Skály. Nechtěl jsem jet po vedlejších cestách. Ještě všude leží sníh a zmrazky. Sluníčko mně krásně svítilo a já jsem ujížděl jako raketa. Stále jsem se dnes snažil držet rychlost kolem 25 km/hod. Z toho důvodu jsem musel zastavit a dát si kuklu, která chrání horní část zubů. Vzduch byl při této rychlosti ledový.

Za Alexovicemi jsem potkal cyklistu na galuskovém kole. Pokýval jsem mu na pozdrav a on nic. To už znám. Tito profesionální cyklisté mají stejný vzhled. Delší tvář s kamenným výrazem. Ani šlacha se mu nepohne při střetnutí s jiným cyklistou. Ne tak aby se usmál.

V Rymicích jsem jel první k muzeu. Je zde malá zahrada a naučná stezka na téma včelařství. Pak už jsem fotil uličku se starými domy s doškovou střechou. Udělal jsem hodně fotek. Nikdy nevím, jak to dopadne, když fotím tmavý předmět na slunci.

Domů jsem jel po stejné trase a zase jsem jel v pohodě. Dojel jsem domů se zapadajícím sluncem. Je to už lepši, když přijedu domů z výletu a nemusím si svítit. Jaro se už blíží a moc se na něj po letošní studené zimě těším.

Ujel jsem 43 km za slunečného počasí. Meteorologická stanice Holešov udávala +4C.

12.02.2017

Karel




Žádné komentáře:

Okomentovat