pátek 18. listopadu 2011

Vánoční ryba

Ahoj cykloturisti, Vánoce se blíží a je potřeba připravit rybu. Já jsem si chtěl koupit rybu z rybníků kolem Záhlinic. Jezdím zde často a posílám vám z tohoto hezkého místa fotky.

Po ránu byla teplota nad nulou a jelo se dobře. Z cesty podél dálnice jsem pozoroval hustý provoz aut. Když si pomyslím, že toto všechno jelo dříve přes Otrokovice, tak jsem příznivcem dálnic. Do rybářství jsem přijel v pohodě nezapocený. Když jsem si zdělal rukavice, tak jsem pociťoval surovou zimu. Zaměstnanci jsou zde asi hodně promrzlí. Myslím si, že zde je pracoviště, kde nikomu nevadí, když si udělají čaj s Rumem. Firma je uprostřed jezer a ze všech stran jde chlad. Byl zde tatínek se dvěma malými chlapci. Kluci si prohlíželi ryby v kádích a těšili se, jak si večer vlezou doma do vany s rybou. Byli moc zvědaví a přátelští. Dokonce mně pomáhali balit nákup do brašen. V kádích byly i velké ryby a neumím si představit, že by se ve vodě něco takového o mě otřelo. Konečně jsem uviděl živého sumce s jeho dlouhými vousy. Já jsem měl v plánu koupit živou rybu a nechat si ji zabít a vyvrhnout. Platí však nová pravidla a ryba se zde nesmí vyvrhnout. Musí na to být speciální pracoviště. Přitom kdysi to bývalo normální. Zde lze rybu jen zabít. Doma jsem nechtěl rybu kuchat a raději jsem si koupil balíčky se zmrazenými polotovary. To jsem si mohl koupit i v supermarketu. Ještě jsem si přibral srnčí plecko a divočáka na guláš. Zvěř, kterou vidíte na mých fotkách si jednou třeba koupím na jídlo.

Po nákupech jsem se vydal do Kroměříže přes ptačí rezervaci. Za městem jsem najel na cyklostezku podél Moravy a šlapal domů jako stroj. Teď když mám volné boty na šlapátkách tak nejsem schopen udržet větší kadenci šlapání než 100 otáček za minutu. Domů jsem přijel trošku zapocený a byla dobrá teplá koupel. Pak jsem si začal číst v Cykloturistice o putování v tropických zemích. Od příštího roku bude vycházet jen osm čísel. Číslování nebude odpovídat měsícům. Už si asi plánují další krizi.

Provozní doba: Po-pá 7-17,so 8-12 hod.

Ujel jsem 41 km v surovém počasí při teplotě kolem nuly.

18.11.2011

Karel

Žádné komentáře:

Okomentovat