pondělí 27. června 2011

Spartakiáda Přílepy

Ahoj cykloturisti, obec Přílepy je velmi aktivní a opět pro nás připravila zábavu. Po velmi úspěšném 1. Máji připravili spartakiádu. Od rána se po obloze honila jedna přeháňka za druhou, ale ve chvíli konání akce se počasí umoudřilo a krásně svítilo sluníčko. To se asi soudruzi nahoře přimluvili za lepší počasí.

Akci zahájil příjezd komunistických funkcionářů ve staré Tatrovce. Po svém příjezdu se okamžitě ujali bouřlivých projevů a zhodnotili přínos spartakiády pro náš pracující lid. Zároveň vyzvedli podstatnou změnu, že se už nekoná tak významná akce v Praze, ale na Moravě. Jejich projev následovaly budovatelské písničky a ty nás bavily až do konce.

Na cvičební ploše se vystřídalo několik skupinek cvičících. Vystupovaly mladé, ale i zkušené ženy. Muži v nejlepším věku s nějakým kilem navíc. Policejní cvičitel psů. Jistě si vzpomínáte na důležitý výcvik psů pro pohraničníky. No a na závěr vystoupili Romanovci, jak je neznáte. Ti si odnesli největší ovace diváků. Jejich vystoupení bylo provázeno povinným konzumováním Vodky.

Celá akce se podařila a už se těším, co je zase napadne příště. Doufám, že počasí bude příště po celý den hezké. Naposledy jsme zde zmokli minulý měsíc při festivalu Přílepské békal. Já jsem se usadil na bundu do trávy a měl jsem stále větší pocit, že je zem stále studenější. Nebyla, to jen jsem seděl na mokré trávě a postupně jsem nasákl jako hubka. Naštěstí na černých kalhotách to nebylo vidět. Než jsem dojel domů, tak jsem uschnul. Celý pořad byl natáčen z hasičské plošiny a bude dostupný na DVD.

Ujeto 42 km, za přeháňkového počasí.

25.06.2011

Karel

Žádné komentáře:

Okomentovat