neděle 14. června 2009

Brezolupy okoli

Ahoj cykloturisti, mám kolo po malé generálce a vyjel jsem na testovací jízdu. Volil jsem trasu kopcovitou a se škaredými cestami. Z Otrokovic jsem vyjel ke Svaté vodě. Obrázky jsem ani nedělal, už zde znáte ode mne každý kout. V létě i v zimě. Dále jsem pokračoval po kamenité lesní cestě nad Březolupy. Je zde nádherný výhled na Javořinu a Lopeník. Pak následuje sjezd do vesnice. Za vesnicí mají novou nádhernou cestu do Částkova. Bylo to poznat. Někteří řidiči zkoušeli co jejich auto v zatáčce na novém asfaltě dokáže. Já jsem za kopcem našel odbočku na samotu. Jede se zde po hliněné cestě a lidé zde mají poštovní schránky. Myslím si, že v zimě je tato část nedostupná.
Na vrcholu jsem narazil na označení soukromá cesta, ale pokračoval jsem dál. Přijel jsem k několika samotám. Na velké louce lidé rukama sklízeli seno. Bylo to jako za mého mládí. Po kousku cesty jsem přijel k honosné chatě a na kopci stojí replika hradní věže. Možná si vzpomenete, jak jsem zde před několika roky před starým domem poseděl s pánem a on mně vykládal svůj životní příběh. Vedle u souseda jsem vyfotil věci , které už jen tak neuvidíte.
Znovu jsem se vrátil do Březolup a navštívil jsem zámeckou zahradu. Přes cestu stojí kostel a na stěně má sluneční hodiny. Můžete si zkontrolovat, jestli čas v mém fotoaparátu souhlasí. V uličce je fotbalové hřiště a slavná plochá dráha. Dnes zde žádné motocykly nezávodily. Hned za plotem je kempink. Myslím si, že je funkční.
Za vesnicí jsem se vydal po cyklotrase. Doufám, že je značená jako MTB. Za deště by zde nikdo na kole neprojel. Teď je zde jen vysoká tráva. Ideální pro sběr klíšťáků. Já jsem vyjel nad Topolnou a sjel do vesnice. Tudy je značená MTB trasa a já jsem po ní jel k jezeru a po břehu do Spytihněvi. Pak už po hrázi do Napajedel. Rozjezděný úsek od traktorů už kola cyklistů ojezdila a dá se zde s opatrností projet. Ve městě jsem objevil na hrázi další nový úsek cyklostezky. Je zde nové přístaviště lodí. Pak už jsem upaloval k domovu po cyklostezce, o které jsem psal minule.
Ujeto 42 km.
14.06.2009

Žádné komentáře:

Okomentovat