neděle 1. června 2008

Svatý Kopeček

Zapsal: Karel

Ahoj cykloturisti, konečně se nám oteplilo a já jsem mohl vyrazit na Svatý Kopeček. Už v Otrokovicích jsem radil jak se dostat do přístavu. Už dávno ode mne víte, že máme přístaviště výletních lodí. Za Otrokovicemi jsem potkal mladíka, který šel po cestě a zvracel. Asi šel z nějaké ožíračky. Na Trávníkách před Kroměřížem pán tlačil starou škodovku do příkopy. No to je konec výčtu divných informací. Pak už se má cesta vyvíjela hezky.

Na cestách nebyl provoz. Schválně jsem jel přes poledne. Jak vidíte na fotkách, tak už kdejaká dědina má do druhé dědiny cyklostezku. Jen my ve Zlíně děláme stále průzkumy, jak to nejde řešit. Na fotce vidíte, že bude letos i chmel na pivo. Na obrázku je i dálnice do Ostravy. Chvíli jsem se díval jak se lidé stále někam ženou. Nejlepší to bylo u dvou jezer, o kterých jsem barvitě psal minulý rok. Lidé se zde v pohodě opalovali a nikam nespěchali. Holky sbíraly bronz na celé tělo a já jim to přeji, ať jsou hezké. Jen já od cyklistického oblečení vypadám svlečený směšně. Tiší blázni čekali na svoji rybku, ale měli to marné, tolik lidí ve vodě asi není nejlepší. Také u hospůdek seděla spousta cyklistů a doplňovala tekutiny pivem.

Na Svatém Kopečku hrál v podchodu nějaký chudák. Dal jsem mu něco do hromádky peněz a on mně za to hrál country písničky. Původně jsem ty peníze chtěl dát v kostele, ale on je potřeboval víc. Kostelník od věřících vysomruje dost. Na fotce je vidět, že se kostel uvnitř opravuje.
Co mě naštvalo na zpáteční cestě. V Brodku pod železničním podjezdem někdo ukradl dekl z kanálu. Je to místo kde není vidět na zem. To kdybych ve sjezdu pod podjezd trefil, tak neodjedu. Navíc by mě přejelo ve tmě ležícího auto. Proč to ve sběrnách berou?

Ujel jsem 137 km průměrem 24,5 km/hod. Na to, že to byla, samá rovina jsem se flákal.
1.6.2008

Žádné komentáře:

Okomentovat