neděle 30. července 2017

Žlutava - skoky na kole



Ahoj cykloturisti, od kamaráda jsem se dozvěděl o akci konané na Žlutavách. On sám se účastní a já jsem jej už několikrát při takových akcích fotil. Je to velmi vzrušující podívaná pro diváky. Cyklista při skoku letí vzduchem a když to dobře dopadne, tak se nic nestane. Pokud to nezvládne, tak je to divácky zajímavé. Diváci chtějí vidět krev a slzy. Samozřejmě nikomu nic zlého nepřejeme, ale vzrušení je krásná věc. Když takovou akci doprovází vhodná hudba. K tomu povzbuzují diváci, tak se výsledek dostaví. 

Z pohledu závodníka je to však jiné. Každý z nás se bojí a předvádět skoky několik metrů nad zemí je velká odvaha. To může udělat jen ten, kdo hodně trénoval a zvykl si na tento adrenalinový sport. Takový tréning obsahuje hodně bolestivých úrazů a výsledek je jen chvilka napětí a dobrý pocit, že skok dobře dopadl.

Při této akci bylo pořádáno několik soutěží pro pobavení diváků. Vše se odehrávalo před pódiem. Byly to různé sportovní disciplíny. Předem můžu říct, že se nikdy nedostanou na olympiádu. Většinou šlo o zručnost a trošku štěstí. Vždy bylo použito pivo jako míra zručnosti. Chudáci holky, když měly promočené šaty pivem. To se musí pěkně lepit na tělo.

Akci provázelo teplé počasí a diváci využili služeb místních hasičů. Vodní sprška v takovém počasí je velmi příjemná věc.

Na své si přišli i umělci. Měli zde zeď, na kterou mohli ztvárnit své umělecké kresby.
Kdo se chtěl věnovat sportu tak si mohl zahrát volejbal. Ten kdo chtěl posilovat tak mohl zvedat sklenice s pivem z pivovaru Uherský Brod.

Z akce jsem ujel ve chvíli, kdy se začal zvedat silný vítr. Podle Internetové předpovědi se blížila silná bouřka. Je to zvláštní, ale bouřka se před Otrokovicemi rozdělila na dvě části. Jedna zasáhla Olomouc a druhá silnější Luhačovice. Silně tam pršelo a padaly kroupy. Hodně míst bylo vyplaveno. Toto kdyby přišlo na naši akci, tak by to podium s hudební aparaturou nevydrželo. Měli jsme štěstí. Později jsem se dozvěděl, že se tam hrálo až do rána.

22.07.2017

Karel

Fotky ze skoků :

Fotky z akce a soutěží :





Žádné komentáře:

Okomentovat