neděle 10. ledna 2016

Hostišová - Vánoční strom 2016



Ahoj cykloturisti, nastal čas odstrojení vánočního stromečku. V obci Hostišová to dělají pěknou akcí. U kapličky vystoupí zpěváci a hudebníci z vesnice. Jedná se o Bábinky a Hostband. Sejdou se tam, aby si řekli, jaké byly ty letošní vánoce a co je nového. Jaké kdo má předsevzetí. Také tam pravidelně chodí turisté. Nedaleko obce je trampská osada.

Pěknou tradicí je, že skupina Hostband zazpívá ve své skladbě, co se v předchozím roce v obci událo. Myslím si, že to co nezapomeneme, byla velká vedra.

Při setkání se podává občerstvení a něco pro zahřátí. Na fotce je vidět můj kamarád turista a cykloturista. Dnes tam účastníkům rozdával turistická razítka.

Nad obcí se tyčí známá rozhledna a hliněné stavby.

Obec je známá svým koštováním slivovice a akcí na počest výsadkové skupiny Clay-Eva. Už jsem zde několikrát dělal reportáž.

Počasí bylo surové, ale pořád lepší než včera. To bylo všude náledí a bylo lepší zůstat doma. Domů jsem jel po úzké cestě a potkal jsem mladého řidiče. Který jel, jak se říká na plný plyn. Raději jsem najel na krajnici a zastavil. Jezdím zde rád, ale na této cestě se bojím. Pravidelně zde potkávám bezohledné řidiče.

Ujel jsem 22 km, při zatažené obloze.

10.01.2016

Karel

Fotky :




Žádné komentáře:

Okomentovat