neděle 28. prosince 2008

Průzkumník a sanitky

Zapsal: Karel

Ahoj cykloturisti, mame tu dalsi mrazivy slunecny den. Ja jsem se rozhodl, ze pojedu kam me osud zavane. Jen se nebudu vracet. Jel jsem po polni ceste, ta skoncila u nejakych lidi na zahrade. Prelezl jsem s kolem pres plot a pak nasledoval postup dzungli. Prelezani, podlezani a prenaseni kola.

Dalsi smer jsem nabral na kamenolom. Uz jsem vam z nej posilal snimky pred rokem. Nesmi se tam chodit. Je tam velky napis a zavora.

Nastala tam zajimava situace. Z niceho nic se tam objevila holka na prochazce. Asi do 30 let. Odhaduji, ze mela nejaky zivotni problem a chtela byt sama. Ja jsem ji to tam kazil. Byli jsme dva lide v dire s krasnym jezerem. Nevedel jsem jestli mam na ni promluvit. Nakonec jsem se ji vyhnul. Dnes se da namocit do problemu velmi snadno. Kdo vi co si myslela o mne.

Nakonec jsem si zvolil polni cestu /stopu od traktoru pres pole/ ta skoncila a byly tam jen velke poorane pole. Mam stesti, ze uz nejezdim v cyklistickych botach, ale pohorkach.

---
Zjistil jsem, ze uz nemame v Otrokovicich na poliklinice zakladnu pro rychle sanitky. Jsou tam garaze se sanitkama, ale k pripadum jede sanitka ze Zlina. Asi pekne dlouho. Minule jsem jel z prace podel vody a po hlavni ceste jela houkaci sanitka. V Otrokovicich na moste jsme byli stejne. Da se rict, ze sanitka ze Zlina do Otrokovic ma rychlost cyklisty.

Mam obavy, ze az jednou zustanu lezet na ceste a pojede kolem obycejna sanitka tak pro me udela jen to, ze zavola rychlou sanitku a ja budu cekat mrtvy na ceste az prijede rychla sanitka ze Zlina.

Je to hrozne blby system, kdyz uvazime, ze ze Zlina vede do Otrokovic jedna cesta a ta je uplne ucpana. Navic za mokra je to jedina cesta pro cyklisty.
Rekneme si to narovinu. Bata to nezvladl, kdyz polozil zaklady krajskeho mesta ve vesnici v hlubokem udoli. On se mel orientovat na historicky overenou tepnu podel Moravy. Otrokovice nebo Napajedla. Vzdyt, tenkrat bylo okresni mesto Napajedla.

KP

Žádné komentáře:

Okomentovat