pondělí 18. srpna 2008

Návrat z Lucernu

Zapsal: Karel

Ahoj cykloturisti, uz jsem zase doma. Uzil jsem si nadhernou dovolenou. Nebyla tak slunecna jako minuly rok. Mnohokrate jsem zmokl, ale tu krasu co jsem videl to jen znasobi.

Nejhure bylo pri prutrzi mracen na AlbertPass 1800m.n.m. Bylo mne ve sjezdu tak zima, ze jsem se roztrepal a nebyl schopen ridit kolo. Mel jsem, ale od brzdeni horke rafky a tak jsem se o ne ohrival. Byl to 50 km dlouhy sjezd v desti.

Ujel jsem 2511 km podle rozdilu na tachometru.

Nejvyse jsem byl 2040 m.n.m OberalPass.

Na obrazku vidite dve holky 14 a 15 let. Jely se podivat na kole do Italie. Spavaly na divoko v lese a jak vidite take tahli s sebou oblibene Majky.

Mel jsem i uraz. Na vedlejsi ceste byl natazeny drat a ja jsem ho pri odbocovani prehledl. Spadl jsem pres riditka a mel jsem napuchlou ruku /zapesti/ jako balon. Barevne koleno a odreniny. Nez jsem prijel domu, tak se to vylecilo. Ruka boli, ale videt to neni.

Cestou jsem se seznamil s hodne pratelskymi lidmi. Videl jsem ruzne upravy jizdnich kol, az je neuveritelne, ze se na tom da jezdit. Dokonce i dvojkolo a za nim vozik na dite. Ti meli na delku 10 m. Myslim, ze se objevil novy zpusob cestovani cele rodiny. Kazdy si da za kolo vozik a veze dite nebo veci. Dokonce jsem videl jednu maminku jak tahla na zadech malicke detske kolo pro mrnouse ve voziku. Ridici vsechno tolerovali a nebyli nervozni kdyz se takove monstra snazila projet krizovatky.

Ridici jsou v oblastech znamych cyklotras na cyklisty zvykli a davaji na ne pozor.

Jine to bylo ve Svycarsku. Ridici nakladaku tam jsou bezohledni blbci jako u nas. Dalsi neprijemnost jsou horska sedla. Jezdi tam motorkari a kabriolety a ti si chteji uzit adrenalinovou jizdu. Rikal jsem si, ze uz nikdy nopojedu pres horske sedlo.

Mam nekolik stovek obrazku a je tezke vybrat ktere ukazat. Hodne se jich nepovedla. Muj fotacek si neporadi se slunkem a naopak foceni v desti neni nic moc.Navic ty fotky maji vyznam jen pro mne. Ja se na ne podivam a vim co jsem tenkrat citil. To zatim technika zachytit neumi.

KP

Žádné komentáře:

Okomentovat