pondělí 26. prosince 2016

Dřevohostice betlém 2016



Ahoj cykloturisti, letos jsem se rozhodl zajet podívat na dřevěný betlém v Dřevohosticích. Postavy jsou v životní velikosti a zobrazují jednotlivé občany z městečka.

Vyrazil jsem po 13 hodině a cesta byla mokrá. K tomu trošku foukal vítr. Na hlavní silnici byl malý provoz a tak jsem jel až do Tlumačova. Tím jsem si trošku zkrátil cestu. V Holešově jsem projel po cyklostezce podél potoka a nabral směr na Dřevohostice. Dvakrát jsem se dostal na nadmořskou výšku nad 300 m. Když jsem zde jel naposledy, tak jsem v příkopech fotil sníh. Dnes bylo 8C a mokro. Přesto ve sjezdu do Dřevohostic jsem zchládnul.

U betléma bylo málo lidí a v klidu jsem mohl fotit. Měl jsem obavy, že tam bude hodně rodin s dětmi. Moc jsem se nezdržoval. Chtěl jsem ujet co nejdelší trasu za světla. 

Na zpáteční cestě se musí nejprve vyjet táhlý kopec. Já jsem se zde před několika roky vracel z návštěvy v Ostravě a měl jsem již ujeto 180 km a přišla na mně krize. Tenkrát se mně tento kopec zdál nekonečný. Dnes jsem jej v pohodě vyjel. Jen kdyby nefoukal studený vítr. Na kopci jsem zastavil a upravil si šaty. Foukal mně ledový vítr na krk. Pak ještě v dlouhém sjezdu jsem trpěl zimou. Bylo to tím, že jsem měl na sobě propocené šaty. Až v dalším stoupání jsem se zahřál a už mně bylo dobře až domů. V Prusinovicích jsem odbočil a jel jsem do Pacetluk. Tak jsem se vyhnul hodně frekventovanému Holešovu. Tato cesta mě přivedla až do Rymic k větrnému mlýnu. Pak už jsem projel malou osadou Alexovice a mířil k Otrokovicím. Zde jsem jel zase po vedlejších cestách. To už jsem si musel zapnout osvětlení a na ruku a nohu dát žlutý reflexní pásek.

Domů jsem přijel v pohodě. Propocený a s velkou žízní. Na cestu jsem si vzal jen zateplenou plastovou láhev s čajem. Čaj byl teplý jen do Holešova. Na takové krátké výlety je to dostačující.

Ujel jsem 67 km, za vlhkého počasí při teplotě 8 C.

26.12.2016

Karel

Fotky :


 

Žádné komentáře:

Okomentovat